Değerli Öğrencilerimiz, İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Köyü’ne Hoş geldiniz.
Üniversite yıllarınız hayatınızın pek çok noktasında sizi farklı deneyimlerle buluşturacaktır. Belki de bu deneyimlerin içerisinde sizin için en önemlisi ailenizden, yaşadığınız yerden, alıştığınız arkadaş çevrenizden ayrıldığınız ve kendinize ait yeni bir yaşama adım attığınız yurt yaşamı olacaktır. Bu yeni yaşamda en büyük destekçiniz olarak bizler; sizlere güvenli, temiz, konforlu, huzurlu ve keyifli bir ortam sağlamak için daima yanınızda olacağız. Amacımız çeşitlilik arz eden bir toplu yaşam alanı kurmak, sizlerin akademik başarısına katkı sağlayacak bir çalışma ve öğrenme ortamı sunmaktır.
Öğrenci yaşamının diğer bir ayrılmaz parçası olan sosyal ve kültürel etkinliklerimiz Öğrenci Köyümüzde düzenli olarak yürütülmektedir. Kişisel gelişiminize katkı sunacak faaliyetler, yeni dostluklar kurmanızı destekleyecek organizasyonlar, farklı kültürlerle tanışmanızı ve uyum sağlamanızı kolaylaştıracak aktiviteleri sunmak yine bizlerin görevleri arasındadır.
Sizlerden beklentimiz ise; sağduyulu davranmanız, birbirinize saygılı olmanız, her zaman hoşgörüyü ön planda tutmanız ve sorumluluk sahibi bir tutumla hareket etmenizdir.
Tüm yaşam alanlarınızın idari organizasyonu ve denetiminin yürütüldüğü Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü ofisimize, Öğrenci Köyümüzde görev yapan tüm yöneticilerimiz ve personelimize 0549-870 19 09 numaralı telefonunu arayarak ve ogrencievleri@arel.edu.tr mail adresi üzerinden e-posta göndererek 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Öğrenci Köyümüzde konaklamaktan memnun kalacağınızı umuyor ve başarılı bir üniversite hayatı diliyoruz.
Sevgi ve Saygılarımızla
Öğrenci Evleri Yönetimi
Konaklamaya Başlangıç İşlemleri:
Oryantasyon Programı:
Öğrenci Evleri’nde konaklayacak tüm öğrencilerin katılımı ile her akademik yılın başlangıcında düzenlenen oryantasyon programı düzenlenir. Program kapsamında; Öğrenci Köyünde uyulması gereken kurallar, yönetmelik ve el kitabı hakkında açıklamalar, ulaşım, yemek, oda kullanımı ve villa temsilcilikleri hakkında bilgiler verilir. Ayrıca çevre gezisi ve hoş geldin eğlencesi gibi misafirlerimizin hem tanışmaları hem de Öğrenci Köyünün çevresini tanımaları sağlanır.
Giriş-Çıkış Saatleri:
Haftaiçi ve Haftasonusonçıkış23.45 songiriş00.30 dur. Öğrenci Köyünden, mücbir sebep olmadıkça saat 23.45-07.00 arası çıkış, 00.30-07.00 arası giriş yasaktır. Öğrenci Evleri Yönergesi gereğince son giriş saatinden sonra çıkış yapacak öğrenci ‘’İzin Formu’’ doldurmak zorundadır. İzin formu doldurmadan çıkış yapan öğrenciye tutanak düzenlenerek savunması alınmaktadır.
Oda Değişikliği Talepleri:
Oda değişimi talep eden Öğrenci Köyü sakini, Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne bir dilekçe ile başvuru yapmalı ve talebinin gerekçesini bildirmelidir. Gerekli değerlendirmeler yönetim tarafından haftalık olarak yapılır ve talep oda değişikliği bekleme listesine alınır.
Konaklamayı Sonlandırma İşlemleri:
Ücret Ödeme ve İade Talepleri:
Öğrenci Evleri ücreti, kayıt dönemlerinde Mali İşler Ofisi tarafından belirlenen ödeme planına uygun olarak gerçekleştirilir. Konaklama ücreti en geç 15 gün içinde ödenmelidir. Ödeme yapmayan misafirlerimiz için Öğrenci Evleri Yönergesi’nde belirlenen prosedür uygulanır.
Birinci ayın içinde konaklamalarını sonlandırmak isteyen öğrenciler, ayın son haftası içinde Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne bilgi vererek ve ay sonuna kadar çıkışlarını yaparak ayrılabilirler. Bu durumda yıllık oda ücretinin dörtte üçü ve oda depozitosu çıkışlarında iade edilir.
İkinci ayın içinde konaklamalarını sonlandırmak isteyen öğrenciler, en geç ikinci ayın son haftası içinde Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne bilgi vererek ve ay sonuna kadar çıkışlarını yaparak ayrılabilirler. Bu durumda yıllık oda ücretinin yarısı ve demirbaş eşyalarda zarar yoksa depozitosu çıkışlarında iade edilir.
Üçüncü ay ve sonrasında konaklamalarını sonlandırmak isteyen öğrenciler, Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne bilgi vererek ayrılabilirler. Ancak oda ücretinin kalan kısmı iade edilmez. Oda depozitosu iade edilir.
Yaz Dönemi Depo Kullanım Talepleri:
Mevcut durumda Öğrenci Evleri’nde konaklayan misafirlerimiz, bir sonraki akademik yılda da konaklamaya devam edeceklerse kendilerine Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü tarafından eşyalarını saklayabilecekleri bir depo alanı sağlanmaktadır.
Odalarımız:
Tüm odalarımızda yatak, çalışma masası, kıyafet dolabı ve sandalye mevcuttur. Banyo- tuvaleti ortak kullanım alanında olan odalarımızın yanı sıra Banyo-Tuvaleti içerisinde olan oda seçeneklerimizde mevcuttur.
Kişisel Eşyalar:
Misafirlerimiz kişisel eşyalarını (havlu, bornoz, çarşaf, yastık kılıfı, yorgan, sabun, şampuan, tuvalet kâğıdı vb.) temin etmeleri gerekmektedir.
İnternet kullanımı:
Tüm odalarımızda adil kullanım kotasının dikkate alındığı internet hizmeti sunulmaktadır. Öğrenci Köyümüzün tamamında internet erişimi Wireless üzerinden sağlanmaktadır.
Ortak Kullanım Alanları:
Banyo-Tuvalet, yemekhane, kafeteryalar, çalışma alanları ve kütüphane ortak kullanım alanlarıdır.
Banyo Kullanımı:
Ortak kullanım alanında bulunan banyolar, temizlik personelimiz tarafından günlük olarak temizlenmektedir.
Yemekhane Kullanımı: Yemekhanede kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri aşağıda belirtilen program ve saatler doğrultusunda yapılır.
İsteyen misafirlerimiz, gün içerisinde saat 08.00-23.00 arası yemekhanemizde sunulan fastfood ve otomat makine yiyecek hizmetlerinden yararlanabilirler.
Çalışma Alanları Kullanımı:
Misafirlerimizin rahatça ders çalışabilecekleri, dinlenebilecekleri ve sosyal etkinlikler yapabilecekleri çalışma alanlarımız her öğrenci evinde yer almaktadır.
Servis Kullanımı:
Servis saatleri ve güzergâhları ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü, ihtiyaç doğrultusunda servis güzergâhını, saatlerini ve servis sıklığını değiştirme veya servisi tamamen iptal etme hakkını saklı tutar.
Acil Durumlarda Araç Hizmeti:
Öğrencilerimiz, Hastalık ve benzeri acil durumlarla (bayılma, düşme, kırma, deprem, yangın) karşılaştıklarında ihtiyaç durumunda araç tahsisi yapılır.
Sağlık Hizmetleri:
Sağlık hizmetimiz, Öğrenci Köyü Reviri’nde hemşire tarafından verilmektedir.
İzin Talepleri:
Öğrenci Köyü’nde uygulanan konaklama kuralları gereği her misafirimiz Öğrenci Evi dışında konaklama yapmak istediğinde bu durumu “Öğrenci Evleri İzin Formu”nu doldurup Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne iletmelidir. Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü gerekli gördüğü durumlarda misafirimizin güvenliği açısından verilen bilgileri denetleme yetkisine sahiptir. İzin kullanan misafirimizin yanlış bilgi beyan etmesi durumunda disiplin işlemleri uygulanır. İzin kullanan misafirlerimiz bu uygulamaları kabul etmiş sayılırlar.
Ziyaretçi Konaklaması:
Öğrenci Köyü’nde uygulanan konaklama kuralları ziyaretçiler için de geçerlidir. Ziyaretçilerin Öğrenci Köyü Davranış Kuralları’na uymalarından öğrenci evi sakinleri sorumludur.
Bütünleme ve Yaz Okulu Dönemlerinde Konaklama:
Bahar dönemi final sınavlarının bitiş tarihinden sonra yapılacak tümkonaklamalar için ek bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Ücretler ile ilgili bilgiler Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü tarafından bildirilmektedir. Konaklanacak süre boyunca ödenmesi gereken ücret Öğrenci Köyü Banka Hesabı’na yatırılmalı ve dekont Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne teslim edilmelidir.
Anahtarlar: Öğrenci Köyü anahtarları üniversitenin mülkiyetindedir ve çoğaltılamazlar. Öğrenci Köyü sakinleri anahtarlarını (veya öğrenci kimliği gibi kişiye özel giriş materyallerini) bir başkasına ödünç veremez, satamaz veya devredemezler. Anahtarını unutan ve odaya giriş yapamayan öğrenciler Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’nden ücret karşılığı anahtar alabilirler. Yeni anahtar için ödenmesi gereken ücreti, Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne başvurarak öğrenebilirsiniz. Verilen bütün anahtarlar ayrılma durumunda iade edilmelidir. İade edilmeyen anahtarlar için para cezası uygulanmaktadır.
Oda Temizliği: Öğrenci Köyü sakinleri; kendi çöplerinin düzenli olarak merkezi çöp kutusuna atılmasından, odalarının ve içindeki mobilyaların bakımından, hijyen ve güvenlik koşullarını yerine getirmekten sorumludurlar.
Bakım ve Onarım Talepleri:
Misafirlerin odalar, banyolar ve ortak alanlar ile ilgili bakım ve onarım taleplerini Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne 0549-870 19 09 nolu telefon ve/veya ogrencievleri@arel.edu.tr adresi üzerinden e-mail yoluyla iletmeleri gerekmektedir. Yangın tehlikesi vb. acil durumlarda ise derhal 0549-870 19 09 nolu telefon aranmalıdır. Misafirlerin bakım ve onarım taleplerini geç bildirimlerinden kaynaklanacak ek zararlar aynı misafir odasını paylaşan misafirlerin ortak sorumluluğunda olacaktır. Gelen talepler önem sırasına göre değerlendirilmektedir. Ancak risk oluşturabilecek durumlarda oda değişimleri yapılmaktadır.
Zararlardan Sorumluluk:
Odalara ve diğer alanlara zarar verdiği belirlenen misafirlerden tamir ve bakım masraflarını karşılamaları talep edilir. Birden fazla misafir tarafından kullanılan odalarda zarardan kimin sorumlu olduğunun tespit edilemediği durumlarda ise, odayı paylaşan misafirlerin masrafları birlikte karşılaması gerekmektedir. Depozito tutarına kadar olan hasar bedelleri depozito tutarından kesilecektir. Zarar tutarının depozito tutarının üzerinde olduğu durumlarda ise 30 gün içinde ödeme yapılması istenecektir. Her durumda zarar ile ilgili tüm ödemenin Öğrenci Köyünden ayrılma tarihinden önce yapılmış olması gerekmektedir. Misafirlerin herhangi bir zararı kendileri veya tutacakları bir kişi tarafından onarmalarına izin verilmemektedir.
Kayıp veya Çalıntı: Öğrenci Köyü sakinleri kaybolan veya çalınan anahtarlarını ve diğer tüm kayıp veya çalıntı durumlarını Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü’ne bildirmelidirler. Öğrencilerin kaybolan veya çalınan eşyalarının tüm sorumluluğu kendilerine aittir.
Ekipman Kullanımı: Spor ekipmanları belirlenen alanlarda ya da odalarda tutulmalıdır. Yasak olan alanlarda (ortak alanlar ve koridorlar) bırakılan spor ekipmanları sahipsiz kabul edilir ve geri dönüşüme yollanabilir.
Elektrikli cihaz kullanımı: Elektrikli cihazlarla işimiz bittiğinde fişlerinin prizlerden çıkarılması gerekmektedir. Cihaz üzerindeki ( varsa ) Açma/Kapama ( On/Off ) tuşunu kullanarak kapatmak yeterli değildir. Fişi prizden çıkarılmayan elektrikli cihazlar, kullanılmıyor dahi olsa yangına sebebiyet verebilmektedirler. İdarece kullanım izni verilen elektrikli cihazlar dışında ilave bir elektrikli cihaz kullanılmamalıdır. Hiçbir cihaz amacının dışında kullanılmamalıdır. ( Örn: Kettle içerisinde yemek pişirmek, süt kaynatmak )
Sessiz Saat Uygulaması: Cumartesi, Pazar ve tatil günleri de dâhil olmak üzere 22:00 – 09:00 arası sessiz saatlerdir. Sınav dönemlerinde bu uygulama hafta sonları da dâhil olmak üzere 24 saat geçerlidir.
Çalışmak için elverişli bir ortam sağlamak amacıyla tüm misafirlerimizin birbirlerine saygılı davranmaları, koridorlarda, merdiven boşlukları ve diğer ortak alanlarda gürültü yapmamaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Asla diğer odalardakilerin duyabileceği kadar yüksek sesle radyo veya müzik dinlenmemeli, televizyon izlememeli veya müzik aleti çalınmamalıdır.
Odalara Giriş ve Kontrol: Rutin temizlik ve teknik konular haricinde, Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü yöneticilerinin ve güvenlik personelinin, güvenlik sebebiyle ya da rutin kontrol amaçlı öğrenci odalarına girme ve arama yapma hakkı vardır.
Paket ve Kargo Takibi: Öğrenciler adına gelen kargo ve paketlerde tüm sorumluluk öğrencilere aittir. Kargo şirketleri gelen paketleri Öğrenci Köyü girişindeki dolaba bırakır ve öğrenciler de kargolarını yine bu dolaptan teslim alabilirler. Kapıda ödemeli kargo veya kimlik bilgileri ile teslimat durumunda kargo sahibi öğrencinin bizzat teslim alması gerekmektedir. Bu durum mümkün değilse paketin kargo şubesinden teslim alınması tavsiye edilir. Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü ve personeli kayıp ya da zarar gören kargolardan sorumlu tutulamaz.
Kamera Sistemi: Bahçe ve yemekhane gibi ortak alanlarımız sizlerin can ve mal güvenli açısından 7/24 canlı olarak izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.
Covid 19 Önlemleri: Öğrenci KöyündeCovid 19 ile ilgili gerekli önlemler alınmıştır. Bu önlemler ile birlikte misafirlerimizin, covid 19 konusunda Sağlık Bakanlığı direktiflerini dikkate almaları, gerekli sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Misafirlerimizin, yakın temasta olduğu bireylerin covid 19 testlerinin pozitif çıkması durumunda Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü de bilgilendirerek derhal sağlık kuruluşuna başvurarak covid 19 testi yaptırmalıdırlar. Covid 19 testi pozitif çıkan ve test sonucunu bekleyen misafirlerimiz Öğrenci Köyün de oluşturulan karantina villasında karantinaya alınacaktır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri: Öğrenci Köyünde misafirlerimiz ve çalışanlarımız için İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri alınmıştır. Bu kapsamda alınan önlemlere misafirlerimizin uymaları gerekmektedir.
Disiplin Yaptırımı Gerektiren Durumlar
Öğrenci Evleri Koordinatörlüğü yetkilileri yukarıda belirtilen davranış kurallarının ihlali durumunda disiplin yaptırımı uygulama yetkisine sahiptir. Bunların haricinde gelişecek durumlarda Öğrenci Evleri Yönergesi hükümleri uygulanır.
Disiplin kuralları ile ilgili ayrıntılı bilgiye öğrenci evleri yönergesi linkinde yer alan Öğrenci Evleri Yönergesi’nden ulaşabilirsiniz.
Uzun yıllar süren özel dersler, bitmek bilmeyen sınavlar, doğruları alıp götüren yanlışlar derken en sonunda istediğiniz, hayalini kurduğunuz üniversite yaşamı başladı. Üniversite yaşamı zorluklarla güzelliklerin bir arada olduğu, birçok yeni deneyime açık, kimi zaman zorlanacağınız çoğu zaman da keyif alacağınız yıllar olacaktır. Üniversite yaşamınızda karşılaşacağınız diğer bir ilk de aileden uzak bir yerde yaşamak olacaktır. Bu yurt ya da ev olabilir. Yeni tanıştığınız insanlarla yeni bir alana merhaba diyeceksiniz. Bu deneyim kimi zaman zorlu kimi zaman da çok eğlenceli olacak. Birisiyle çok iyi anlaştığımızda beraber yaşamanın çok kolay olacağına inanırız. Fakat iki insanın iyi anlaşması demek, aynı evi/odayı sorunsuz bir şekilde paylaşacağı anlamına gelmez. Ev hayatından yeni kopan gençler yurt veya ev arkadaşlarını ailesinin ya da çok yakın bir arkadaşının yerine koymak ister.Ancak, yurt/ev arkadaşlarınızla kardeş gibi olmak veya onlarla çok iyi anlaşmak zorunda değilsiniz. Önemli olan kişilerin birbirinin hayatına, yaşam tarzına ve mahremiyetine saygı duymasıdır.
Aynı yurt, ev veya oda paylaşıldığında yaşanabilecek bazı olası sorunlar vardır. Bu sorunlar şu şekilde sıralanabilir:
Peki, bu sürecin her iki taraf için de daha sağlıklı olmasını istiyorsak neler yapabiliriz?
Açık Sözlü Olmalıyız: Geçici bir süre için dahi olsa bir hayatı paylaşmak üzeresiniz ve herkesin olduğu gibi sizin de kurallarınız var. En başta evinizi veya odanızı paylaşacağınız kişi/kişilerle ufak bir toplantı yapmak faydalı olacaktır. Bu toplantıda kendinizi kısaca anlatıp, ortak kurallar belirleyebilirsiniz. Hatta bu kuralları bir kâğıda yazıp evin görülen bir yerine asabilirsiniz. İlk başlarda çok eğlenceli olan yurt/ev arkadaşlığının zaman geçtikçe, sorumluluklar arttıkça ve sınav dönemleri yaklaştıkça zorlaşabileceğini unutmamalısınız. Bu nedenle açık sözlü olmalı ve yapılması ve yapılmaması gereken şeyleri ortak kararlar alarak belirlemelisiniz.
Birbirimizi Dinlemeliyiz: Düşünün ki bizi büyütmüş yıllarca aynı evi paylaştığımız ailemizle bile zaman zaman anlaşamazken, tanımadığımız kişilerle ufak da olsa sorunlar yaşamamız son derece olağandır. Bu sorunlar doğru iletişim kurmadığımız, sorun sıcakken konuşup alternatif çözümler aramadığımız sürece devam edecek, hatta büyüyecektir. Bizi rahatsız eden, özel yaşamımızı zorlayan, sürekli aklımızı kurcalayan konuları çok büyümeden, yine küçük toplantılar yaparak konuşmak en etkili yöntemdir. Birbirimizi dinleyip anlamaya çalışırsak sorunlara daha akılcı çözümler buluruz.
Farklılıklara Saygı Göstermeliyiz: Farklı illerden, farklı kültürlerden, farklı aile yapılarından gelmiş olabilirsiniz. Siyasi görüşleriniz, dini inançlarınız, hayata bakış açınız, dinlediğiniz müzikler, takılmaktan hoşlandığınız arkadaş grupları farklı olabilir. AYNI olmak zorunda değilsiniz. Zaman zaman onaylamayacağınız, “ben olsam bunu yapmam” diyebileceğiniz durumlarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Önemli olan herkesin görüşüne saygı duymaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki o da “kişisel sınırlara saygı duyulması”dır. Herkes kendi hayatını yaşamakta özgürdür.
Aklımızın Okunmasını Beklememeliyiz: Rahatsızlık duyduğumuz, değişmesini istediğimiz, kırıldığımız, üzüldüğümüz belki de yanlış anladığımız/anlaşıldığımız durumlarda KONUŞMAK tek çözüm yoludur. “Ne demek istedi acaba?”, “Kesin yanlış anladı”, “Bile bile yapıyor eminim” gibi varsayımlar üzerinden kurulan iletişim sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Kendimizi doğru ifade etmeden karşı tarafın anlamasını beklemek, o insana yapılan bir haksızlık olacaktır. Unutmamak gerekir ki birbirimizin aklından ne geçtiğini asla bilemeyiz.
Sorunları Aramızda Çözmeliyiz: Sadece ev arkadaşınızla sizi ilgilendiren konuları, çok fazla kişiyle paylaşmayıp, sessiz sakin bir ortamda yalnızken çözmeniz, sizi çözüme daha kolay ulaştıracaktır. Bazen anlaşmazlıklar ve çözüm yolları çok basitken, aileye/arkadaşlara anlattıkça olay başka boyutlara gelir. Bir de anlattığımız kişiler ailemiz, bizi sevenlerse muhakkak bizim tarafımızda olacak ve olayın büyümesine, işin ciddileşmesine neden olacaktır. Konuyu çok dağıtmak büyümesine ve siz arkadaşınızda barışsanız da ona karşı oluşturduğunuz nefret lobisi tarafından sürekli taciz edilmesine yol açar. Ancak bir türlü çözüm yolu bulamadığınız konularda yardım almak isteyebilirsiniz.
Bu gibi durumlarda, birlikte üçüncü bir kişiye danışmak, olayı farklı birinin gözünden değerlendirmek faydalı olacaktır.
Şimdiye Odaklanmalıyız Geçmişe Değil: Yaşadığımız sorunları çok zaman geçmeden çözmek, olayı anlamak ve sağlıklı değerlendirmek için idealdir. Kimi zaman karşımızdaki kırılmasın diye bazı olayların üzerini örtebiliyoruz ya da ufak problemleri büyütmeyip unutmaya çalışıyoruz. Ancak küçük sorunlar birikip, yine basit bir olayın sonunda, büyük bir patlamaya neden olabilir. Bu gibi durumlarda eski defterler açılır, zamanında konuşulmamış ve birikmiş konular tatsız bir ortamın oluşmasına neden olabilir. Bu, bizi çözüme götürmez sadece tartışmalara, karşılıklı kırılmalara neden olur.
Sağlıklı sonuçlar istiyorsak şimdiyi konuşmalıyız, geçmişi değil…
Bütün bunları yaparken de kendi sorumluluklarımızı asla unutmamalıyız. Ara sıra çuvaldızı kendimize batırmamızda hiçbir sakınca olmaz. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve mükemmel ev/yurt arkadaşı diye bir şey yoktur. Unutulmamalıdır ki kişisel haklara, farklılıklara saygı duyulan, ortak kullanım alanlarındaki kurallara uyulan, karşılıklı iyi niyetin temel alındığı ve konuşmaktan çekinilmeyen bir ortamda iyi bir ev/yurt arkadaşlığı kurulabilir. Bütün güzelliklerin yanınızda olacağı başarılı bir eğitim yılı dileğiyle…
Malzeme Cinsi | Ebat | Ücret (TL) |
Koli | Büyük boy (60*20 cm ve yukarısı) | 90 TL |
Koli | Küçük boy | 60 TL |
Bavul | Büyük boy (60*20 cm ve yukarısı) | 90 TL |
Bavul | Küçük boy | 60 TL |
Hurç | Büyük boy (60*20 cm ve yukarısı) | 90 TL |
Hurç | Küçük boy | 60 TL |
Diğer |